Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:

200γρ γιαούρτι (2% λιπαρά)
300 ml αραβοσιτέλαιο (1 και 1/4 του φλιτζανιού)
300 γρ.ζάχαρη (1 και 1/4 του φλιτζανιού)
300 ml χυμό πορτοκαλιού (1 και 1/4 του φλιτζανιού)
20g μπέικιν παουντερ (4 κουταλιές)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 καψουλίτσα βανίλιας
440-450 γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:

400 ml νερό (1 και 2/3 του φλιτζανιού)
400 ml ζάχαρη (1 και 2/3 του φλιτζανιού)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής

Ξετυλίξτε το φύλλο ζύμης από το πλαστικό περίβλημα. Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια μεγάλη επιφάνεια και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, ώστε να στεγνώσουν καλά. Εναλλακτικά, απλώστε μερικά σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε στους 100 ° C, μέχρι να στεγνώσουν [επαναλάβετε με τα υπόλοιπα]. Τα βγάζετε από το φούρνο και ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.

Για το σιρόπι: Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη κανέλα και αφήστε τα να βράσουν για 8′-10′, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και πήξει το σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για το κέϊκ: Εν” τω μεταξύ ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο σε μεγάλο μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά και το μπέϊκιν πάουντερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.

Θρυμματίζετε τα φύλλα με το χέρι σε μικρά κομματάκια και το προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 20 Χ 30 εκ. περίπου και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. [βυθίστε ένα μαχαίρι στο γλυκό και αν βγει καθαρό τότε το κέϊκ είναι έτοιμο].
Βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το περιχύνετε με τη βοήθεια μιας κουτάλας με το κρύο σιρόπι. Το αφήνετε να απορροφηθεί καλά και μόλις μισοκρυώσει το απολαμβάνετε.

sintayes.gr via mygreekdish.com

Δείτε περισσότερα άρθρα κάνοντας like στη σελίδα "ψυχή & σώμα"!